Reerstrupvej 11 3490 Kvistgård   |     61 61 64 85

receptionsmad

Receptionsmad: Hvad egner sig til en reception?

En reception er en uformel form for sammenkomst, der kan anvendes i forbindelse med både små og store mærkedage. I begrebet ”reception” ligger, at det er en kortere og mere uhøjtidelig sammenkomst end en decideret fest, og ofte er der ikke et fast mødetidspunkt, men derimod et tidsforløb som gæsten kan komme forbi i.

 

Den uformelle fejring kræver i sagens natur både mad og drikke, men da gæsterne ikke kommer samtidig – og i øvrigt ofte ikke sidder ved borde – er receptionsmad anderledes end festmad ellers er. Neden for har vi lavet en lille guide til, hvad du med fordel kan overveje, når du skal bestille receptionsmad; har du brug for yderligere hjælp, eller vil du gerne bestille god mad til din reception i Nordsjælland, så er du mere end velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak om dine muligheder.

 

Receptionsmad – mad der kan spises stående

Holder du en reception, vil du naturligvis gerne servere lidt lækkert for de deltagende gæster, og her er det vigtigt, at du tænker praktisk og vælger med omhu. Det skal være små retter, man kan snuppe løbende i kombination med nogle gode drikkevarer.

Gode muligheder i forbindelse med receptionsmad er såkaldt fingermad og andre små, lækre snacks. Det kan eksempelvis være rejer eller andre små fiskeanretninger – fx kammuslinger eller krabbekager – der dog skal serveres med det samme eller lægges på is/køl. Alternativt kan minitærter og små sandwiches være en god løsning – disse holder sig bedre og kan tilgås over længere tid. Du kan også overveje at lave et tapasbord, hvor gæsterne selv anretter en lille tapastallerken – fx med skinke, oliven og lækre oste.

Mulighederne er uendelige, når du skal bestille receptionsmad, så længe du sørger for at tænke det praktiske aspekt ind i anretningerne.

 

Hvordan skal maden serveres?

Fingermad – eller hors d’oeuvres, som man også kalder det – er som sagt små retter, der kan spises løbende. Meningen med denne form for receptionsmad er, at gæsten har en serviet eller en lille tallerken, hvorpå der kan ligge to-tre stykker mad, der hver især blot fylder en mundfuld eller to.

Men selvom konceptet er enkelt, bør du alligevel overveje, hvordan maden skal serveres. Skal fingermadderne anrettes på et tag selv-bord, hvor gæsterne selv kan hente mad og drikkevarer efter forgodtbefindende, eller skal der være serveringspersonale, som går rundt med fade og serverer for dine gæster? Fordelen ved tag selv-bordet er naturligvis, at gæsterne kan tage mad, når de er sultne, mens de alternativt skal vente på, at serveringspersonalet kommer forbi. Modsat kan serveringpersonalet sørge for fyldte fade samt fortælle gæsterne om retterne.

Der er ikke noget rigtigt og forkert, når det kommer til servering af receptionsmad. Det er helt op til den enkelte.

 

Bestil god mad ud af huset i Nordsjælland

Hos Reerstrupgård hjælper vi dig gerne med at sammensætte en menu til din reception. Hos os går gode råvarer fra lokalområdet hånd i hånd med mad lavet fra bunden. Du kan derfor være sikker på at få velsmagende og velanrettet mad ud af huset, hvis du bestiller hos os.

Er du nysgerrig på dine muligheder, vil du høre mere om vores priser, eller vil du gerne i gang med at sammensætte en lækker, nordisk receptionsmenu med det samme, så skal du endelig kontakte os. Vi har altid tid til en snak – og vi glæder os til at høre fra dig.

 

FAQ

Hvad serverer man til en reception?
Receptionsmad er typisk små anretninger i form af fingermad eller små hapsere, der kan spises stående.


Hvordan serverer man maden til en reception?
Du kan enten vælge at lave et tag selv-bord med de små anretninger, eller du kan lade serveringspersonale gå rundt med fade blandt gæsterne.


Kan Reerstrupgård levere mad til reception?
Ja, hos Reerstrupgård kan vi sammensætte den menu, du har brug for til dit arrangement. Kontakt os for at høre nærmere om mulighederne for receptionsmad.