Reerstrupvej 11 3490 Kvistgård   |     61 61 64 85

God mad

En god salat kan sagtens serveres alene, - med et godt brød - Eller lavet som sandwich.

Grundopskrift på brød / Foccacia eller groft.

3 dl. håndvarmt vand
20 g. gær
450g. Tipo mel (kan godt bruge alm. hvedemel)
5 sps.olivenolie (kan sagtens bruge alm. madolie)
1 tsk. groft salt.
Alle former for kerner, gerne opblødt i et par timer kan tilsættes.
Til Foccacia, kan tilsættes oliven (u/sten), ikke for mange og gerne i små skiver.

Kom vandet i skålen og rør gæren ud i vandet. Tilsæt 1/4 af melet imens du pisker den glat. Tilsæt salt og olie. Pisk igen.

Tilsæt kerner, oliven eller hvad du har lyst til, pisk igen. Tilsæt herefter resten af melet, ælt med hænderne. Når dejen er glat, samlet, så sæt den til side, med et viskestykke henover. Lad dejen hæve til dobb. str. Det tager ca. 1 time.

Ælt nu dejen hurtigt på bordet med lidt mel så den ikke hænger fast.

Form de brød du vil lave. Er det Foccacia skal brødet være ca. 2 cm. højt når du har formet det.
Lad hæve i ca. 30 min. med et viskestykke henover.
Ovn forvarmes til 200 gr.
Herefter pensles brød med vand.

Foccacia: Lav dybe huller med dine fingre, giv pænt med olivenolie i huller og henover toppen. Drys med groft salt og tørret timian eller basilikum.

Bag brødet i ca.35 min.